09 februarie, 2012

Infern la Glodeanu

Aici puteți să vedeți dezastrul de la Glodeanu. Imaginile nu au nevoie de cuvinte. Oamenii sunt la capătul puterilor. Cu ajutorul lui Dumnezeu, astăzi au ajuns și utilajele de deszăpezire în comună, iar la această oră se lucrează. După aproape o săptămână în care nimeni nu s-a interesat de soarta celor îngropați în nămeți. Așa cum puteți vedea în reportaj, părintele Marian Tudor a fost la doi bătrâni care au rămas fără mâncare. Și nu numai. A mers din casă în casă, acolo unde a putut să ajungă prin zăpadă, să se asigure că oamenii sunt în regulă. Dacă au medicamente sau au nevoie de mâncare.

Se vede limpede pe imagini prin ce trec acești bătrâni care au fost la propriu înghițiți de zăpadă. De două zile nu am somn și mă gândesc numai la acești oameni. Am realizat că este nevoie de multă presiune ca să miști niște utilaje. Foarte multă presiune. Și asta nu este normal. Nu! Este strigător la cer. Nu trebuie să atragă presa atenția că sute de oameni sunt izolați, că nu au ce mânca, că unii chiar sunt morți ca să se îndure cineva să curețe drumul. E iarnă, da. Una cumplită. Dar mă întreb cum pot cei care sunt responsabili să pună seara capul pe pernă când știu că de ei depinde soarta atâtor suflete. Și când ar fi ajuns utilajele în zonă dacă părintele nu ar fi putut să mă anunțe de pe o cartelă de cosmote (singura pe care există semnal slab) în ce situație se află sute de oameni din comună.

Oamenii din Glodeanu Siliștea sunt disperați, mai ales că unii sunt bolnavi și au nevoie de medicamente. Au nevoie de hrană. De apă. Ca să nu mai spunem de curentul electric. Toți speră ca acest calvar să se sfârșească mai repede. Cât mai repede posibil. De luni va ninge iar.

Niciun comentariu: