04 februarie, 2012

Incendiu la Glodeanu. Ajutați-l pe Iulian

UN COPIL. O BUNICĂ. ȘI UN INCENDIU CARE I-A LĂSAT PE DRUMURI

Iulian împreună cu bunica lui

Închipuiți-vă doar pentru câteva clipe că nu mai aveți nimic. Nici pat, nici acoperiș deasupra capului, nici bani, nici mâncare, nici încălțări, nici acte, nici caiete, nici sobă, nici micile amintiri păstrate cu drag în vreo cutie prăfuită.


Închipuiți-vă pentru câteva secunde că aveți 13 ani și nu mai aveți nimic. Doar o pijama ponosită cu care ați ieșit în mare grabă când focul v-a cuprins umila gospodărie în care stăteați singur cu bunica.


Închipuiți-vă că aveți 13 ani și că inima voastră sângerează încă pentru că anul trecut ați rămas fără tată. Pe mama o vedeți mai rar. Ca să aveți ce mânca s-a angajat la 100 de kilometri distanță, în Capitală.


Închipuiți-vă că dormiți la niște rude care v-au promis că vă găzduiesc, doar până când se mai încălzește vremea. După aceea nu știți unde o să vă duceți pentru că nu puteți dormi sub cerul liber.


Închipuiți-vă că luni trebuie să mergeți la școală. Prin satul plin de troiene. Voi nu aveți nici cu ce să vă încălțați. Nici geacă groasă, nici pantaloni, nimic. Acum din ceea ce însemna „acasă” au mai rămas doar niște pereți.


Din păcate această poveste nu este una imaginară. Iulian, un băiețel de 13 ani din satul Cârligu Mare, comuna Glodeanu a rămas pe drumuri împreună cu bunica lui, în vârstă de 67 de ani. Tatăl i-a murit anul trecut, iar mama a plecat să câștige o pâine la București ca să poată să-l întrețină. Casa le-a ars acum două zile iar Iulian nu are nici măcar cu ce să se îmbrace.


PĂRINTELE MARIAN TUDOR NE CERE AJUTORUL


Sunt sigură că Dumnezeu a avut planul său când a pus un păstor bun, în satul Cârligu Mare din Glodeanu. Pentru că iată, la Glodeanu este nevoie de ajutor. Dacă nu ar fi fost părintele Marian Tudor probabil că nu am fi aflat de necazul care s-a abătut asupra acestei familii din parohia pe care o păstorește.


Părintele s-a dus ieri, prin viscol să-l vadă pe Iulian ca să-mi dea toate informațiile necesare, pentru a vă putea spune cum putem să-l ajutăm. A rămas și dânsul înzăpezit. Iată ce mi-a scris pe mail, la întoarcere:


Am reușit să ajung la copil, cu greu, am rămas împotmolit dar Dumnezeu a făcut să treacă pe acolo un grup de tineri care m-au ajutat să ies din nămeți! Iulian are 13 ani. Este în clasa a VII-a. Bunica lui, tanti Georgeta are 67 de ani, dar arată de 75!


Bătrânica mi-a spus că e voia Lui Dumnezeu să-i ardă casa și știe El Bunul de ce o biciuiește așa! Și-a mai adus aminte că a citit cândva că Dumnezeu îi biciuiește pe cei pe care îi iubește și astfel are încredere mare că nu vor rămâne pe drumuri! I-am întrebat ce ar avea nevoie și nu au știut ce să-mi spună, mi-au răspuns că au doar ce văd, pe ei.


Cel mai urgent au nevoie de haine groase, geci și încălțăminte! Iulian poartă măsura 40 la picior, iar bunica lui, 39. Apoi au nevoie de materiale de construcții, aragaz, butelie, televizor, mobilier, de tot ceea ce este strict necesar într-o casă!


Iulian are nevoie de toate manualele pentru clasa a VII-a. Rechizitele și ghiozdanul le am pentru el. Am vorbit și cu mama lui Iulian la telefon și încă nu vrea să creadă că nu a rămas nimic din casă! Din păcate nu poate ajunge acasă din cauza drumurilor blocate.”


CUM PUTEȚI SĂ AJUTAȚI:


Eu cred că Dumnezeu i-a luat casa acestui copil pentru a ne încerca și pe noi. Pentru a vedea dacă putem să dăm o mână de ajutor unui copil și unei bătrâne care au rămas pe drumuri. Dacă doriți să-i ajutați, puteți să luați direct legătura cu părintele Marian Tudor din Glodeanu, la numărul de telefon 0720.281.634


Dacă doriți să le trimiteți un pachet cu haine, mâncare sau orice credeți că le este de folos, puteți să trimiteți prin poștă pachetul pe adresa:

Preot Tudor Marian, Sat Cârligu Mare, Comuna Glodeanu Siliştea, Judeţul Buzău, Cod 127260.

Să specificați vă rog pe pachet, „Pentru Iulian, băiețelul care a rămas fără casă”.


Dacă doriți să faceți o donație pentru acest copil puteți să trimiteți bănuți în contul părintelui din Glodeanu și să specificați „DONAȚIE PENTRU IULIAN”.


CONT: RO33CECEBZ2808RON0782502, deschis la CEC, Sucursala Buzău. Titular cont: Tudor Marian


Iulian și bunica lui au nevoie de o casă. Dacă cunoașteți persoane care pot să-i ajute cu materiale de construcții pentru a-și face o nouă locuință pe locul celei care a ars vă rog să-l sunați pe părintele. Despre incendiul care a mistuit casa lui Iulian puteți să citiți și aici. Mai jos puteți să vedeți câteva fotografii din timpul incendiului. Vă mulțumesc tuturor!


Casa lui Iulian, în timpul incendiului

Incendiul

Intervenția pompierilor

Ce a rămas în urma incendiului

8 comentarii:

Corina spunea...

O sa preiau articolul si la mine pe blog. Din pacate stiu din experienta prin ce trec Iulian si bunica sa....

Ceska777 spunea...

http://ganduripentruana.blogspot.com/2012/02/construim-impreuna-o-casa.html?showComment=1329252895715#!/2012/02/construim-impreuna-o-casa.html

Eu sunt de parere ca ar trebui deschis un cont cu destinatia explicita "pentru reconstructia casei lui Iulian". Poate are timp parintele dupa ce se duc zapezile. Ar fi cel mai de lunga durata si eficient ajutor pentru ei. Nu ma indoiesc ca ajutoarele in bunuri de necesitate imediata vor veni...

Nicoleta Țintea spunea...

@Corina Multumesc.


@Ceska777

O să ne gândim si la asta. MUltumesc pentru articol. La ce a fost zilele astea acolo nu se putea deschide niciun cont. Adică nu s-a putut iesi din sat. De abia azi s-a deschis drumul. Speram sa nu mai ninga.

CCristinaC spunea...

Buna ziua!
V-as ruga, daca este posibil, sa-mi dati numele intreg al bunicii lui Iulian si adresa. Sintem o mina de persoane care am prefera sa trimitem donatiile pe numele bunicii. Multumim frumos!

Nicoleta Țintea spunea...

@Cristina

Buna ziua

si multumesc pentru că doriti să o ajutati pe tanti Georgeta. Adresa exacta nu o cunosc. Casa care a ars se află in satul Cârligu Mare, comuna Glodeanu Silistea, jud. Buzău.

Doamna se numeste Mândruță Georgeta. Acum locuieste la rude, in satul Văcăreasca. Vă rog să-l sunati pe părintele Marian Tudor din satul Cârligu Mare si sa-l rugati să vă facă rost de o adresă unde puteti să trimite pachetele. Adică o adresă directă. Practic adresa rudelor la care stă tanti Georgeta. Numarul parintelui este 0720.281.634 Multumesc frumos.

CCristinaC spunea...

Am notat datele si vom lua legatura si cu parintele. Multumesc frumos!

Nicoleta Țintea spunea...

Si eu vă multumesc.

Laurenţiu spunea...

Salut Nicoleta! Eu doresc să ajut această familie; să merg acolo ca să-i învăţ cum se poate construi o casă ieftină cu impact minim asupra mediului înconjurător. Mobilizând oamenii local şi nu numai. Ca să putem demonstra adevărul din zicala bătrânească: "Unede-i unu nu-i putere, unde-s mulţi puterea creşte" {EXPONENŢIAL,iar problema se transformă în PROVOCARE, adaug eu :) } ; construind o locuinţă ca şi exemplu pentru comunităţile locale îndiferent de unde sunt în România sau în lume. Detalii despre aceste construcţii pe numele meu unde apare adresa web a blogului Domul ecologic. O zi minunată! :)