04 martie, 2011

De câţi bani mai are nevoie Cosmin

Cosmin Dănilă la spitalul din Italia, în timp ce primeşte îngrijiri medicale

Pentru Cosmin lupta nu s-a încheiat. Poate cel mai greu pas pe care trebuie să-l treacă este operaţia. Prima operaţie pentru care a fost programat pe 18 martie. Până atunci, medicii l-au lăsat să stea aproape două săptămâni la rude, în Italia ca să se mai pună puţin pe picioare, înainte de intervenţie. Are nevoie de acest respiro, după ultimele săptămâni în care a stat numai în spital, într-un fel izolat de prieteni şi de lumea care îi este familiară, supus la zeci de analize, inclusiv chimioterapie. În plus, şi pentru psihicul lui este mai bine să fie înconjurat de cei dragi.

Medicii din Italia le-au spus părinţilor care este estimarea costurilor pentru tratamentul complet la care trebuie să fie supus Cosmin. 77.800 de euro. Atât costă toate investigaţiile medicale. Mult sau puţin, aceştia sunt banii care îl pot salva în acest moment pe Cosmin.

Eu cred că nicio sumă nu este prea mare dacă poate salva o viaţă. Pentru că banii oricât de mult ai vrea nu poţi să-i iei niciodată cu tine. Din fericire, banul nu este nici bun, nici rău. Adică poate fi şi bun şi rău, în acelaşi timp. Depinde ce valoare îi imprimi tu. Depinde pentru ce îl foloseşti. Dacă aici ne cumpărăm cu bani palate, case, maşini, bunăstare, rochiţe şi pantofi, tot cu banii aceştia ne putem cumpăra DINCOLO poate o treaptă în plus. Putem face asta ajutând un astfel de copil. Ajutându-ne semenii aflaţi în suferinţă.

Până acum, Cosmin a reuşit să strângă aproape 45.000 de euro. (Suma exactă o s-o cunoaştem după ce verifică astăzi, tatăl lui Cosmin, conturile). Mai are nevoie de restul, până la 77.800. În această sumă intră două intervenţii chirurgicale, una abdominală şi una toracică, un transplant autolog (cu celule stem), mai multe şedinţe de chimioterapie şi 20 de şedinţe de radioterapie. Cosmin trebuie să stea în total, în spitalul Giannina Gaslini din Genova, şase luni. Estimarea costurilor făcută de medici puteţi să o vedeţi aici.

Cosmin are nevoie de noi. De toţi cei care ne-am prins în această horă a prieteniei. O horă a salvării acestui copil. Un copil pe care eu îl văd ca pe o rază de soare. Un copil care străluceşte din interior. Dumnezeu să vă răsplătească pe toţi cei care vă gândiţi la el!

Niciun comentariu: